Historische Collectie

Veelgestelde Vragen

Hoe werkt het zoeken?

Kijk onder de Help knop.

Mijn zoekacties leveren veel hits op. Hoe kan ik nauwkeuriger resultaten vinden?

Gebruik de zoekoptie: tabeltitels. Dan wordt alleen op termen in de tabeltitel gezocht. Er zullen nu minder hits zijn, maar wel meer relevante hits.
Een andere manier is om meer zoektermen te combineren om uw zoekopdracht te verfijnen. Zie ook onder ‘Help’.

Ik kan niet vinden wat ik zoek.

Bedenk alternatieve termen om op te zoeken. U zoekt in de complete tekst, woorden kunnen van spelling of betekenis zijn veranderd. Ga na in welke publicatie het beste gezocht kan worden. In elke publicatie kunt u apart de inhoudsopgave zoeken, door de titel in het zoekscherm te selecteren en in de zoekopties inhoudsopgaven te kiezen. Selecteer eventueel met de thema zoeker alleen die publicaties die betrekking hebben op uw zoekvraag.

Kan ik ook meer dan een pagina tegelijk downloaden?

Ja. U kunt meer zoekresultaten aanvinken en na inloggen al deze images downloaden. Dat kan ook met de tekst van het image.

Kan ik de tekst ook downloaden?

Ja. U kunt de tekst selecteren bij het downloaden, en na inloggen kan u ook meerdere pagina’s tegelijk downloaden.

Kan ik ook een pdf van het zoekresultaat downloaden?

Nee. De pdf’s van onze titels zijn van zo een grote omvang dat het vaak downloaden te veel van onze resources zou vergen.

Een titel die ik zoek is niet aanwezig.

Ons doel is alle publicaties uit het verleden van het CBS te digitaliseren. Als u de titel kent, maar hem hier niet kunt vinden, dien dan een verzoek tot digitaliseren in. Kijk eerst in onze catalogus of we de titel hebben en noteer de hele titel en het plaatsnummer.